Hava Durumu

'Ve Kadın – Yeni Baştan' sergisine yoğun ilgi!

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Kocaeli Şubesinin İzmit Belediyesi iş birliğiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlediği ‘Ve Kadın – Yeni Baştan’ sergisi, Cumhuriyet Parkı Sanat Galerisi’nde sanatseverlere kapısını açtı.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2023 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2023 11:00
Kaynak: IGF
'Ve Kadın – Yeni Baştan' sergisine yoğun ilgi!

KOCAELİ (İGFA) - Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Kocaeli Şubesinin İzmit Belediyesinin iş birliğiyle  hazırladığı ‘Ve Kadın – Yeni Baştan’ sergisi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kapılarını ziyaretçilerine açtı.

‘Emekçi Kadın’ temasıyla farklı disiplin ve kompozisyonları bir araya getiren ve 70 katılımcı ile oluşturulan sergide; yağlı boya, akrilik boya, sulu boya, karışık teknik, figüratif, natürmort, reprodüksiyon, heykeller, iki adet seramik eser ve iki adet fotoğraf olmak üzere 77 eser bulunuyor. Sergi 17 Mart’a kadar açık kalacak.

Açılışta konuşan İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Sibel Solakoğlu, “Tüm katılımcılara İzmit Belediye Başkanımız Fatma Kaplan Hürriyet’in selam ve sevgilerini iletiyorum. Milletçe geçirdiğimiz zor zamanlarda nefes almamızı sağlayan, ruhumuzu aydınlatan bu güzel sergiden dolayı tüm katılımcılara minnet duyuyoruz, teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Meral Dönmez sergi açılışında yaptığı konuşmada, “‘Ve Kadın, Yeni Baştan’ sergimiz, 70 katılımcı sanatçımızın eserlerinden oluşuyor.  10 ilimizi etkileyen felaketin yüreğimizde yarattığı travmaları iyileştirmek adına sanatın gücüne inanarak sergimizi açmaya karar verdik. Resim atölyemizin ve katılımcı sanatçı dostlarımızın bu güzel eserleri biraz olsun acılarımıza şifa oldu.

Sergi açılışına İzmit Belediyesi Başkan Yardımcıları Sibel Solakoğlu, Dilek Yalçın, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Meral Dönmez ve İzmit Kent Konseyi Hüseyin Erol, kentimizde faaliyet gösteren STK’ların temsilcileri ve çok sayıda vatandaş ile sanatçı katıldı.

Kaynak: IGF

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.