Hava Durumu

Kayseri Tarihi Araştırmaları ödülü kaptı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi kültür yayınlarından Tarihçi Mehmet Çayırdağ'ın kalem aldığı ‘Kayseri Tarihi Araştırmaları’ eseri ‘şehir’ dalında ödül aldı.

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2023 09:30
Haber Güncellenme Tarihi: 05.01.2023 09:30
Kaynak: IGF
Kayseri Tarihi Araştırmaları ödülü kaptı

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Yönetime geldiği günden bugüne kadar 40’ın üzerinde kitap yayımlayarak şehrin ve Kayseri kültürünün tanınmasına büyük katkı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, bir taraftan yazın dünyasına katkı sağlarken, diğer taraftan da ödüller elde edecek çalışmalar ortaya koyuyor. 

TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ’NİN ‘ŞEHİR’ DALINDA ÖDÜL

Kayserili Araştırmacı Tarihçi Yazar Mehmet Çayırdağ’ın kaleme aldığı ve Kayseri tarihine ışık tutan iki ciltlik kaynak kitap niteliğindeki ‘Kayseri Tarihi Araştırmaları’ adlı kitabı envanterine katan Büyükşehir Belediyesi, bir taraftan kadim kent Kayseri’nin tarihini anlatırken, diğer taraftan gerek Kayserili vatandaşları, gerekse de Kayseri’yi merak eden diğer vatandaşları bilgilendirmenin yanı sıra ödül de elde ediyor. Bu kapsamda, Kayseri Tarihi Araştırmaları kitabı, Türkiye Yazarlar Birliği’nin kuruluşunun 45'inci yılında 41’incisini düzenlediği ‘Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları Ödülleri’nde ‘şehir’ dalında ödül aldı.

KAYSERİ’YE, EDEBİYATA, İNSANA KATKI

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde basımı yapılan ve şehrin değerlerinin kaleme alındığı kültür eserleri sayesinde, içeriğinde tarihten kültüre, edebiyattan sanata kadar hemen her konuda şehre özgü bilgiler bulunan kitaplar ile şehre, edebiyata ve insana katkı sağlıyor. 

BÜYÜKŞEHİR, YAZIN DÜNYASINA KATKIDA HIZ KESMİYOR

Kentte ulaşım, altyapı gibi rutin belediyecilik faaliyetlerinin yanı sıra sosyal projelerle de gündeme gelen Büyükşehir Belediyesi, dünden bugüne yayımlanan ‘Şehir Kültür Sanat’ ve ‘Düşünen Şehir’ süreli yayınları beraberinde kültür ve edebiyat yayınlarına her geçen gün bir yenisi eklenen kitaplarla yazın dünyasına katkıda hız kesmeden devam ediyor.

Kaynak: IGF

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.