Hava Durumu

Kayseri Talas'ta Maharetli Eller'de 1 yıl heyecanı

Kayseri'nin Talas Belediyesi destekleriyle kurulan S.S. Talas Maharetli Eller Kadın Girişimi Üretimi ve İşletme Kooperatifi birinci yılını kutlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2023 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2023 13:30
Kaynak: IGF
Kayseri Talas'ta Maharetli Eller'de 1 yıl heyecanı

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri'nin Talas Belediyesi katkılarıyla ilçedeki kadınların yöresel ürünleri satarak ev ekonomisine katkıda bulunması, kendilerini geliştirmeleri ve unutulmaya yüz tutan yöresel ürünlerin gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla kurulan S.S. Talas Maharetli Eller Kadın Girişimi Üretimi ve İşletme Kooperatifi birinci yılını kutlayacak.

Kooperatife üye kadınlar tarafından ilçenin tarihi güzelliklerine sahip Harman Mahalle Meydanında Talas Belediyesi’nin destekleriyle her ayın birinci ve üçüncü pazar günü Maharetli Eller Kadın Üretici Pazarı kuruluyor. Bu kapsamda 15 Ocak Pazar günü düzenlenecek organizasyonla hem pazar yeni yılda ilk kez kapılarını açacak hem de kuruluşunun birinci yılına dair programa sahne olacak.

Maharetli Eller Kadın Üretici Pazarının hemen yanında Erhan Caddesi No: 102’de bulunan kooperatif merkezinde 14.00-16.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek kuruluş yıldönümü programında, kadın kooperatifinin 1 yılda yaptığı çalışmalar yansıtılacak, el emeği lezzetler ikram edilecek.

BU PAZAR MAHARETLİ ELLER GÜNÜ

Öte yandan 15 Ocak Pazar günü yeniden kurulacak yılın ilk Maharetli Eller Kadın Üretici Pazarında birbirinden kıymetli el emeği ürünlerin yanı sıra el işi ürünlerinden kışlık yiyeceklere, ev yemeklerinden süs eşyalarına kadar çok sayıda ürün vatandaşların beğenisine sunulacak.

Kaynak: IGF

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.