Hava Durumu

Bursa Yıldırımlı kadınlardan afet bölgesine dayanışma

Bursa'da Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, depremzede kadınlar ile bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2023 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2023 16:00
Kaynak: IGF
Bursa Yıldırımlı kadınlardan afet bölgesine dayanışma

BURSA (İGFA)- Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Yıldırım İlçe Kaymakamı Metin Esen ve ilçede faaliyet gösteren kadın kooperatif başkanlarının katılımıyla 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü sebebiyle kadın kooperatifleri ve Yıldırımlı kadınların hazırlamış olduğu 1 TIR malzeme depremden etkilenen şehirlerden Malatya Yeşilyurt’a uğurlandı.

Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi’nde gerçekleşen uğurlama sonrası Başkan Oktay Yılmaz ve Kaymakam Metin Esen, İsabey Konağında ilçeye yerleşen depremzede kadınlarla bir araya gelip, sohbet etti.

Geniş bir bölgeye yayılan afetin ardından Yıldırım Belediyesi olarak hemen harekete geçtiklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, tüm gücü afet bölgesine aktarıp yaraların sarılması için seferber olduklarını anımsatarak, "Kooperatiflerimizdeki kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel deprem bölgesindeki kadınlar için ayarlamış olduğu 1 TIR’ı deprem bölgesine uğurladık. Üreten, alın teri döken, yaşamak için olduğu kadar yaşatmak için de emek veren tüm kadınlarımızın yanındayız. Bölgenin yaraları tamamen sarılana kadar, Yıldırım Belediyesi olarak afetzede kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.  Bu süreci birlik ve beraberlik içerisinde atlatacağız” diye konuştu.

Kaynak: IGF

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.