Hava Durumu

Bursa İnegöl'de 8 Mart'a özel ödüllü yarışma sonuçlandı

Bursa'da İnegöl Belediyesi’nin atık yağların çevreye verdiği zarara dikkat çekmek adına 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlediği atık yağ kampanyasının kazananı belli oldu.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2023 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2023 14:00
Kaynak: IGF
Bursa İnegöl'de 8 Mart'a özel ödüllü yarışma sonuçlandı

BURSA (İGFA) - İnegöl Belediyesi çevre bilinci oluşturmak adına düzenlediği atık toplama kampanyaları kapsamında son olarak 8 Mart'a özel iki günlük düzenlenen atık yağ kampanyası sonuçlandı.

49 vatandaşın toplamda 355 kilogram bitkisel atık yağ kampanyasında, 26,480 kilogram atık yağı getiren Hacer Çiçek Baş birinci oldu. Airfryer ödüllü yarışmada hediye birincinin eşi Uğur Baş'a teslim edildi. 

Belediye Encümen Salonunda yapılan törende konuşan İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Dülger, bir litre atık yağ ile milyonlarca litre suyun kirlendiği, kanalizasyon ve giderlerin tıkandığı, arıtma tesislerinin bu konudaki zararları bertaraf etme maliyetlerinin çok yüksek olduğunu artık herkesin bildiğini söyledi. Söz konusu farkındalığı arttırmak adına yönelik bu tür çalışmalara devam edeceklerini belirten Dülger, "Son kampanyada bizlere en fazla atık yağ getiren Hacer Çiçek Baş oldu. Hediyeyi de Hacer Hanım adına eşi Uğur Baş beyefendiye teslim ediyoruz. Kampanyamıza katılarak bizlere destek veren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: IGF

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.