Hava Durumu

CHP'li Milletvekili, staj mağdurlarının sorunlarını TBMM'ye taşıdı

Staj sigortası mağdurları, lise ve üniversitede zorunlu staja tabi tutulan kişilerin sigortalarının emeklilikte bağlayıcı sayılmasını ve şu an çalışmaları devam eden emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) kapsamına alınmalarını talep ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2023 00:17
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2023 00:17
Kaynak: IGF
CHP'li Milletvekili, staj mağdurlarının sorunlarını TBMM'ye taşıdı

BURSA (İGFA) - CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, yüzbinlerce staj mağdurunun Sorunlarını TBMM'ye taşıdı.

Konuyu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Girgin’e verdiği soru önergesiyle meclis ggündemine taşıyan CHP'li Erkan Aydın, verdiği önergede şunlara dikkati çekti.

“Meslek lisesi, üniversite ve çıraklık okullarında eğitim alan öğrencilerin yaptıkları zorunlu stajlarda uzun vadeli sigorta kollarına dahil primlerin değil, meslek hastalığı ve iş kazasına yönelik sigorta primlerinin yatmasıyla ortaya çıkan ve bu insanların emekliliklerini mağduriyet yılı kadar öteleyen toplumsal bir sorundur. Bu kişilere sigorta numarası ve kartı verilmiş ‘Yaşıtlarınıza göre avantajlısınız daha erken emekli olacaksınız’ tarzı telkinlerde bulunulmuştur. Staj sigortası adı verilen bu uygulamaya göre aktif halde çalışıldığı halde sigorta eksik yatıyor. Söz konusu sigorta uzun vadeli sigorta kollarını kapsamıyor.”

“EYT STAJ SİGORTASI MAĞDURLARINI KAPSAYACAK MI?”

Bu arada Milletvekili Aydın, Bakan Bilgin’e şu soruları yöneltti:

“TBMM’ye sevk edeceğiniz kısa adı EYT olarak adlandırılan teklif,  staj sigortası mağdurlarını da kapsayacak mı? Kapsam dışı kalacaklarsa bunun gerekçesi nedir? Bu konuda çok sayıda mağdur bulunmaktadır. Makul miktar bir borçlanmayla bütçeye yük getirmeden sorunu çözmek için bir planınız var mı?”

Kaynak: IGF

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.