Hava Durumu

Japon heyetten BUSKİ'ye ziyaret

Japonya’nın Türkiye Kalkınma İşbirliği Politikaları Ülke destekleri için üçüncü taraf değerlendirme çalışmaları kapsamında, Japon Dış İşleri Bakanlığı'na bağlı Uluslararası Kalkınma Vakfı (FASID) öncülüğündeki, beş kişiden oluşan Japon heyet ile birlikte İlbank Bursa Bölge Müdürlüğü yetkilileri BUSKİ Genel Müdürlüğü'ne ziyarette bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2022 00:06
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2022 00:06
Kaynak: IGF
Japon heyetten BUSKİ'ye ziyaret

BURSA (İGFA) - Japonya’nın Türkiye Kalkınma İşbirliği Politikaları kapsamında 2018 yılında belirlenen protokollere göre yapılan çalışmaları ve yatırımlarını gözden geçirmek adına geçmiş uygulamalardan edinilen kazanımlar ve yeni önerilerin değerlendirilmesi için yapılan ziyarette Japon heyet, İlbank Bursa Bölge Müdürlüğü ve BUSKİ yetkilileri bir araya geldi. Japon heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç, Japon Uluslararası Kalkınma Ajansı (JICA) finansmanı ile tamamlanmış projeler, çalışmalar ve yatırımlarla ilgili heyete bilgi verdi.

Yatırım politikaların uygunluğu, sonuçların etkinliği ve süreçlerin uygunluğu gibi kalkınma hususlarının değerlendirildiği toplantıda, Heyet Başkanı Bunkyo Üniversitesi Uluslararası Çalışmalar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Kaoru Hayashi,  Gelişen Ekonomiler Enstitüsü Kıdemli Araştırmacısı Prof. Yasushi Hazama, FASID Genel Müdürü Dr. Nobuko Fujita, FASID İnsan Kaynakları Geliştirme Dairesi görevlisi Katsuyoshi Takakura, Danışman, Uluslararası Kalkınma Araştırma Merkezi Müdür Yrd. Kyoko Harada, İlbank Bursa Bölge Müdürü Derya İnal ile BUSKİ ve İlbank Bursa Bölge Müdürlüğü bürokratları hazır bulundu.

Proje kapsamında yapılan; Orhangazi İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi, 90 kilometrelik kanalizasyon hattı, yaklaşık 14 kilometrelik yağmursuyu hattı, 65 kilometrelik içme suyu hattı imalatı olmak üzere toplamda 15 milyon dolar değerinde yatırım yerinde incelendi.

Toplantının ardından Orhangazi’ye geçen konuk heyet, Orhangazi İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisini ziyaret etti.

Kaynak: IGF

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.