Hava Durumu

Döşemealtı Belediyesi'nden Ekolojik Kreş'tee çocuklar toprağa dokunarak yetişiyor

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç’in vizyon projeleri arasında yer alan Yeşil Bayrak ödüllü Ekolojik Kreş’te çocuklar toprağa dokunarak yetişiyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2022 10:05
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2022 10:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.venushaber.com/
Döşemealtı Belediyesi'nden Ekolojik Kreş'tee çocuklar toprağa dokunarak yetişiyor

Ekolojik kreşi benzerlerinden ayıran özelliklerinden biri olan ve günlük çiftlik hayatının öğretildiği mini uygulama tarlalarıyla çocuklar adeta toprağa dokunuyor. Bahçedeki özel bölümlerde yer alan tavuk, horoz, tavus kuşu ve ördek gibi hayvan türlerini tanıyıp onlarla yakından ilgilenen minikler uygulama bahçelerinde kendi yetiştirdikleri ürünlerin hasadına başladı.


Ekolojik Kreş öğrencileri önceki gün kendi diktikleri naneleri toplayarak öğretmenleri yardımıyla nane çayı yaparken yine buğdayın önemi, nerde yetiştirildiği, nasıl kullanıldığına dair bilgileri uygulamalı olarak öğrenerek buğday tanelerini toprakla buluşturdu. Minikler zeytin toplayıp yine uzman eğitmenler yardımıyla zeytin kurarak birer kavanoz evlerine götürdü. Zeytinin oluşumunu yakından izleyecek olan Ekolojik kreşin şanslı öğrencileri daha sonra bu zeytinleri yiyecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.