Hava Durumu

Eski Başbakan Yardımcısı Şimşek GASMEK'te

Eski Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından kısa süre önce hizmete açılan GASMEK Prof. Dr. Aziz Sancar Eğitim ve Sanat Merkezi’ni ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2022 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2022 15:44
Kaynak: IGF
Eski Başbakan Yardımcısı Şimşek GASMEK'te

GAZİANTEP (İGFA) - Bir dizi ziyarette bulunmak için Gaziantep’e gelen Şimşek, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’le birlikte Prof. Dr. Aziz Sancar Eğitim ve Sanat Merkezi’nden yararlanan kursiyerlerle bir araya geldi.

Ziyarette Mehmet Şimşek, tesisin işleyişi ve eğitimler hakkında bilgi aldı, tesis içindeki kreşte bulunan çocuklarla sohbet ederek, öğrendikleri şarkıları dinledi.

ŞİMŞEK: KENTTE İNANILMAZ GÜZEL VE ANLAMLI ADIMLAR ATILIYOR

Mehmet Şimşek, yaptığı açıklamada, Prof. Dr. Aziz Sancar Eğitim ve Sanat Merkezi gibi muhteşem bir eserin şehre kazandırılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

GASMEK çatısı altında şehrin birçok noktasında bu gibi merkezlerin bulunduğunu belirten Şimşek, "GASMEK’ler, Gaziantep gibi bir şehrin sadece fiziki dönüşümünü değil, esas olarak beşeri sermaye boyutuyla dönüşümünü hızlandıracak projelerden bir tanesi. Kentte inanılmaz güzel ve anlamlı adımlar atılıyor. Ülkemizin en büyük açıklarından bir tanesi ara eleman açığı. Bu merkezler aynı zamanda verdikleri mesleki eğitimler sayesinde, şehrin ara eleman ihtiyacını da karşılamış oluyor. Tabi mesleki eğitimde bizim hala kat etmemiz gereken ciddi bir mesafe var. Bunu sadece merkezi hükümetin çabalarıyla giderilecek bir alan olarak görürsek yanılırız. Bu noktada başarılı büyükşehir belediyelerimiz, önemli bir boşluğu doldurmak üzere adım atıyorlar. Bunun takdir edilmesi gerektiğine inanıyorum. Bunun ülkemizi kalkınması için çok önemli adımlar olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Kaynak: IGF

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.