Hava Durumu

BUSKİ ekipleri gece gündüz ince ayarda!

Kış aylarının yaklaşması ile birlikte oluşabilecek su baskınları ve taşkınlara karışı tedbirini alan BUSKİ Genel Müdürlüğü, şehrin farklı noktalarındaki mazgallarda temizlik çalışması başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2022 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2022 13:30
Kaynak: IGF
BUSKİ ekipleri gece gündüz ince ayarda!

BURSA (İGFA) - Bursa’nın sağlıklı bir altyapıya kavuşması için yoğun bir tempo ile 17 ilçede çalışmalarını kesintisiz sürdüren BUSKİ Genel Müdürlüğü, yaklaşan kış öncesi de olası sel ve su baskınlarına karşı tedbirlerini artırdı.

Gündüzleri dere ıslah ve dere temizliği çalışmalarına ağırlık veren BUSKİ ekipleri, geceleri de ana arterlerde mazgal temizliklerine hız verdi.

Trafik akışının kesintiye uğramaması için özellikle ana arterlerdeki mazgallar, gece boyu yapılan titiz çalışma ile temizleniyor.

Vatandaşların sorunsuz bir kış geçirmesi için imkânlarını seferber ettiklerini belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu kapsamda şehrin farklı noktalarındaki mazgallarda temizlik çalışması başlattıklarını söyledi. Kaliteli hizmet sunabilmek adına canla başla çalıştıklarını vurgulayan Başkan Aktaş, “Gündüz saatlerinde trafiğin yoğun olmasını göz önünde bulunduran ekipler, gece mesaisi ile trafiği aksatmadan çalışmalarını gerçekleştiriyor. Şehrin farklı noktalarında mazgal temizliği çalışmaları aralıksız devam ediyor'' dedi.

Çeşitli çevresel faktörlerle asfalt kotundan aşağıda kalan rögar kapaklarının, asfalt kotuna getirilme çalışmalarında sona gelindiğine de değinen Başkan Aktaş, “Ankara-İzmir Yolu güzergahı boyunca başlattığımız çalışmalar tamamlandığında, araç trafiğini tehlikeye sokan rögar ve ızgara kapaklarının, kaza riski oluşturma ihtimaline de son verilmiş olacak” dedi.

Kaynak: IGF

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.