Hava Durumu

Tuzla’da kentsel dönüşüm seferberliği

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın bire bir görüşmeleri ile 100 sitenin 60’ının kentsel dönüşüm projeleri onaylanırken, 40 site için görüşmeler sürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2023 11:13
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2023 11:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.venushaber.com/
Tuzla’da kentsel dönüşüm seferberliği

Tuzla Belediye ve İstanbul Teknik Üniversitesi iş birliğinde 2013 yılında Tuzla’nın risk haritası çıkartılarak, deprem için riskli yapı konutlarının tespiti yapıldı.

Yenilenme çalışmalarına hızlıca başlandı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın destekleri ile rezerv alan ilan edilen yerlerdeki yapı stoğunun yenilenme çalışmalarına hızlıca başlandı. Bu çerçevede Beşevler Mevki, Penguen Sitesi, Binevler Sitesi, Marmardos Sitesi, Ormet Sitesi ve Tıpkent Sitesi’nde dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın bire bir görüşmeleri ile 100 sitenin 60’ının kentsel dönüşüm projeleri onaylanırken, 40 site için görüşmeler sürüyor. 1999 yılında meydana gelen Gölcük Depremi sonrasında orta hasarlı olan 67 binadan 30 tanesi yıkılarak yenisi yapılırken 10 bina güçlendirildi, geriye kalan 27 bina için tebligat gönderilerek boşaltılması süreci devam ediyor.

 Bir ilçe olması için projeler geliştirdi

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, göreve geldiği 2009 yılından itibaren Tuzla’nın planlı, akıllı ve depreme dayanıklı bir ilçe olması için projeler geliştirdi. Bu çerçevede Tuzla Belediyesi, İstanbul Teknik Üniversitesi iş birliğinde 2013 yılında Tuzla’nın risk haritası çıkartılarak, deprem için riskli yapı konutlarının tespiti yapıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın destekleri ile rezerv alan ilan edilen yerlerdeki yapı stoğunun yenilenme çalışmalarına hızlıca başlandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.