Hava Durumu

Beylikovalı kadınlar eğitimleri tamamladı

Kadına verilen kadın sağlığı seminerleri çerçevesinde Beylikova’da gerçekleştirilen eğitime katılan kadınlar düzenlenen törenle belgelerini aldılar.

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2023 10:45
Haber Güncellenme Tarihi: 05.01.2023 10:45
Kaynak: IGF
Beylikovalı kadınlar eğitimleri tamamladı

ESKİŞEHİR (İGFA) - Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAPV) tarafından kadınlara yönelik koruyucu sağlık davranışlarının geliştirilmesi amacıyla kırsal ilçelerde verilen eğitimler 25 Kasım’da Beylikova’da başlamıştı.

Gerçekleşen eğitimlerde temizlik ve beslenme, güvenli annelik, bedenimizi tanıyalım, kadın sağlığı sorunları, üreme sağlığı gibi konular anlatılarak kadını ve aileyi korumaya yönelik bilincin oluşturulması amaçlandı. Temizlik malzemelerinin doğru kullanımı konusunda da eğitim verilen kadınlara, evde bulunan doğal ve ekonomik malzemelerin kullanılması konularında da tavsiyelerde bulunuldu.

Sosyal Hizmetler Dairesi uzman eğitmenleri, kadın sağlığı eğitiminin başarıyla tamamlandığını, eğitimlere katılan kadınların öğrendikleri bilgileri hayatlarında uygulamaya koymaları ve seminere katılamayan kadınlara da anlatmaları konusunda da öneride bulundular.

Yapılan son eğitimin ardından Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hale Kargın’ın da katıldığı törenle eğitimi tamamlayan kadınlara belgeleri takdim edildi.

Kaynak: IGF

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.