Hava Durumu

Mustafakemalpaşa’daki türbeyi köylüler ayağa kaldırdı

Mustafakemalpaşa’ya 20 kilometre uzaklıkta bulunan Çamlıca Mahallesi’ndeki türbe, köylülerin imece yardımlaşmasıyla yenilendi ve koruma altına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2023 09:56
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2023 09:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.venushaber.com/
Mustafakemalpaşa’daki türbeyi köylüler ayağa kaldırdı

Çamlıca Mahallesi’nde bulunan Veli Dede Türbesi’nin virane görüntüsü mahalle sakinlerini ve yoldan geçenleri rahatsız ederken yapılan çalışma ile türbe tadilat edildi ve korumaya alındı. Köyün kurulduğu ilk günden itibaren bölgede olduğu belirtilen Veli Dede Türbesi, kötü görünümünden kurtarıldığı gibi manevi değerine de kavuştu.

Mahalle Muhtarı Hüseyin Yılmaz öncülük etti

Çamlıca Mahalle Muhtarı Hüseyin Yılmaz BGazete’ye yaptığı açıklamalarda “Türbe tamamen virane bir şekildeydi. 20 yıl önce tadilat kararı aldık. Köylüler imece usulü tamir masrafını karşıladılar. Şimdi sırada türbenin çevre düzenlemesinin yapılması ve duvarlarının çekilmesi var. Amacımız türbeye yabani hayvanların girmesini önlemek ve çevresinin daha güzel olmasını sağlamak. Geçmişimize sahip çıkmalı, geleceğe bu manevi değeri iyi bir şekilde bırakmalıyız. Köyümüzde su kuyusuna ihtiyaç olduğu için kuyu açtırma kararı alındı. Şu anda mahallede 2 adet su kuyusu var. İlk olanı İl Özel İdaresi desteği ile açıldı. İkincisi BUSKİ ve Bursa Büyükşehir Belediyesi desteği ile yapıldı. Emeği geçen her kese teşekkür ederim.“ dedi.

Suyun şifalı olduğuna inanılıyor

Mustafakemalpaşa Çamlıca Mahallesi yaklaşık 700 yıllık geçmişe sahip. Mahallede 150 yıldır kullanılan çeşmenin çeşitli hastalıklara şifa olduğuna inanılıyor. Ayrıca çeşme kurulduğu günden bugüne kadar çevrede çalışan orman işçileri ve çobanların ihtiyacını karşılamaya devam ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.