Hava Durumu

Heyelan yıktı geçti

Rize'de başlayan yoğun yağış soncunda toprak kayması meydana geldi. Çamura saplanan araç balçık içinde kaldı. Topaloğlu aracı saplandığı yerden çıkarmak için çekici çağırdı. Olay yerine gelen çekicinin hazırlandığı esnada ise bu kez 2. heyelan yaşandı. Tepeden kopan dev toprak kütlesi köy muhtarı İsmail Topaloğlu’nun da aracını saplandığı yerden çıkartamadan önüne katarak sürükledi.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2022 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2022 15:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.venushaber.com/
Heyelan yıktı geçti

Rize’de toprak kayması nedeniyle çamura saplanan aracı çıkarmak istedikleri sırada 2. toprak kayması oldu ve araç sürüklenerek balçık altında kaldı.

Şiddetli yağış şehri olumsuz etkiledi
 

Rize’de dün öğle saatlerinde başlayan ve akşam saatlerinde şiddetini arttıran sağanak yağış şehri olumsuz etkiledi. Rize’nin Fındıklı, Pazar ve Ardeşen ilçelerinde daha yoğun olan şiddetli yağış Ardeşen ilçesine bağlı Duygulu köyünde toprak kaymasına neden oldu.

İki heyelan peş peşe yaşandı

Köyündeki olumsuzlukları denetlemek isteyen muhtar İsmail Topaloğlu aracını park etti ve tıkanan dere yatağının başına gitti. Muhtarın dere yatağını açmak için uğraştığı sırada ise toprak kayması meydana geldi. Toprağın kayaması sonucu araç çamura saplanınca Topaloğlu aracı saplandığı yerden çıkarmak için çekici çağırdı. Olay yerine gelen çekicinin hazırlandığı esnada ise bu kez 2. heyelan yaşandı. Tepeden kopan dev toprak kütlesi köy muhtarı İsmail Topaloğlu’nun da aracını saplandığı yerden çıkartamadan önüne katarak sürükledi.


Tamamen kapanan köy yolunun açılması ve aracın kurtarılması için Rize İl Özel İdare ekipleri tarafından çalışma başlatıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.